Nová webová stránka Matice slovenskej a sociálne siete

17.04.2012 Martin

Matica slovenská má od 31. marca 2012 novú webovú stránku (www.matica.sk). V porovnaní s jej predošlou verziou je podstatne prehľadnejšia, čomu prispieva aj rozdelenie informácií podľa krajov. Každý návštevník si môže nájsť informácie o udalostiach vo svojom regióne, pričom na úvodnej stránke nájde vždy aktuálne oznamy, vyhlásenia, ako aj dôležité informácie týkajúce sa Matice slovenskej.
Súčasná webová stránka spĺňa všetky štandardy stanovené Výnosom Ministerstva financií Slovenskej republiky z 9. júna 2010 č. MF SR 312/2010 o štandardoch pre informačné systémy verejnej správy a zároveň kopíruje štruktúru stanov zo 17. septembra 2011. V porovnaní s predchádzajúcou webovou stránkou Matice slovenskej je jej novšia verzia prístupná aj pre nevidiacich a slabozrakých, ktorí používajú tzv. čítačky.
Okrem nového grafického spracovania stránka obsahuje aj nové užitočné informácie, ako sú kontakty na jednotlivé pracoviská, pozvánky, tlačové správy z podujatí a pod.
Každý pracovník Matice slovenskej má zároveň pridelené nové emailové konto v tvare meno.priezvisko@matica.sk. Predchádzajúce emailové adresy však ostávajú i naďalej v platnosti. Prostredníctvom novej webovej stránky si môžete rýchlo a jednoducho objednať noviny, časopisy, ale aj knihy z produkcie Vydavateľstva Matice slovenskej. Veríme, že záujmu návštevníkov sa bude tešiť aj Matica TV, ktorá bude obsahovať upútavky na podujatia organizované Maticou slovenskou a tiež reportáže s nimi súvisiace. Priaznivcom Matice slovenskej tiež ponúkame možnosť pravidelného zasielania elektronických spravodajov, tzv. newsletterov.
Maticu slovenskú nájdete aj na sociálnych sieťach Facebook, My Space, Twitter, ale tiež na You Tube. Priblížiť svoju činnosť, zatraktívniť svoje podujatia, udržať si a získať nových priaznivcov. Taký je cieľ Matice slovenskej, ktorú v týchto dňoch môžete nájsť na už spomínaných sociálnych sieťach.
 
Ing. Mgr. Dagmar Matiašková Ferencová
riaditeľka Informačného ústredia Matice slovenskej
 

Vyberte región